Kuningasrapu uunissa

Ainekset

  • Kuningasravun klusteri
  • Sormisuolaa (esim. Maldon)
  • Voinokare

Ohjeet

Sulata raakapakasteinen kuningasrapu yön yli jääkaapissa.

Leikkaa tai repäise jalat irti toisistaan. Leikkaa jalat saksilla kahteen tai kolmeen osaan ja halkaise ne. Aseta palaset uunipellille lihapuoli ylöspäin. Laita jokaisen palan päälle ohut nokare voita ja hyppysellinen sormisuolaa.

Paista uunin keskiosassa 200C lämmössä noin 10 minuuttia, pidä rapua silmällä. Liha muuttuu läpinäkyvästä valkoiseksi kypsyessään. Ole tarkka ettet kypsytä rapua liikaa ettei se kuivu, vaan pysyy mehukkaana.

Suosittelemme, että annatte ravun jäähtyä hetken ennen sen nauttimista. Ravun maku paranee entisestään sen jäähtyessä.
Nauti.