Meistä

Rapukuninkaan historia alkoi jo vuonna 2008, kun paljasjalkainen turkulainen Jonas Karlsson löysi isänsä kanssa kauniin Säkylän Pyhäjärven, sekä sen vedenalaiset aarteet. Aluksi ravustettiin vain omiin ja muutamien ystävien tarpeisiin. Jonaksen opiskellessa kauppatieteitä hänelle oli jäänyt mahtavat muistot jokavuotisesta ravustuksesta, unohtamatta rapujuhlia. Opiskeluiden ohessa vuonna 2014 hän perusti yrityksen nimeltä Rapukuningas, jonka toimialana oli ravustus ja ravunjalostus.

Alussa kaikki tehtiin enemmän innolla kuin taidolla, mutta lähtökohta oli, että kaikki tehdään itse, jolloin voidaan valvoa kaikki toimintavaiheet, sekä opitaan koko alan toimintaperiaatteet paremmin kuin muut. Vuosien ja rapukausien edetessä toiminta alkoi näyttää ja tuntua hyvin ammattimaiselta. Aiemmat kaudet olivat opettaneet, miten aikaa ja resursseja tulee käyttää. Kalusto ja laitteisto vaihtui soutuveneestä ammattiveneisiin, sekä keittolevyistä keittopatoihin.

Rapukuninkaan ravuista tuli todella suosittuja ja rapuja myytiin sekä Turkuun, Helsinkiin että Tampereelle. Yksin toimiessaan Jonas kuitenkin huomasi, että yhden miehen resurssin alkavat loppua. Kysyntää oli yksinkertaisesti niin paljon, ettei 120 tunnin työviikotkaan enää tuntuneet riittävän. Seuraavalla rapukaudella Jonaksen oli pakko jättää Helsingin ja Tampereen jakelu pois ja keskittyä vahvimpaan asiakaskuntaan, kotikaupunkiinsa Turkuun.

Vuonna 2022 pelkästään Turussa kysyntää ja työtä oli yhdelle miehelle niin paljon, että Jonaksen oli mietittävä työn ja perheen tasapainoa, mitä pitäisi tehdä, jotta Rapukuninkaalla olisi jatkumoa myös tulevaisuudessa. Vuoden 2023 alussa K-Citymarket Skanssin kauppiaat Jaakko ja Elina Kauppinen olivat sattumalta Jonakseen yhteydessä ravuista ja tulevasta rapukaudesta. Siitä se idea sitten alkoi.

Työtä oli jaettava, joten Jonas siirtyi alkutuotantoon ja keittäminen, tilausten vastaanotto sekä jakelu siirtyivät K-Citymarket Skanssin kalamestarille. Halusimme yhdessä, että kuluttajalle mikään ei muuttuisi. Tilausten tekeminen ja noutaminen olisivat edelleen yhtä helppoja ja ravut Suomen laadukkaimmat. Reseptiikka ja toimintatavat pidettiin ennallaan, ja rapukaudesta 2023 yhteistyö alkoi. Nyt kun työtä on jaettu, pystymme yhdessä toimittamaan laadukkaita rapuja asiakkaillemme myös tulevina vuosina.