Kuningasrapu

Pohjois-Norjasta kalastetut kuningasravun klusterit ovat täällä!
Klusterit ovat raakapakasteina, jolloin saat parhaan mahdollisen lopputuloksen kypsentämällä ravut itse ennen ruokailua. Mitä suurempi kuningasrapu, sitä parempi ja mehukkaampi se myös on. Klusterimme ovat isoja ja painavat 1.2-1.4 kg/kpl. Myymme myös jalkoja erikseen.
Hinta 85€ / kg.

Kuningasravun klusteri eli “nippu” on kuvissa näkyvä osa ravusta. Siinä on kolme jalkaa ja saksi. Kuningasravusta ei syödä lainkaan pyöreää keskiruumista. Jalat ja sakset sen sijaan ovat täynnä herkullista lihaa.


Miksi haluamme myydä juuri kuningasrapua?

Kuningasrapu on suurikokoinen merten äyriäinen. Se voi kasvaa yli 15 kg painoiseksi ja sen selkäkilpi jopa 22 cm leveäksi. Sen jalkojen kärkiväli voi olla lähes kaksi metriä. Useimmat yksilöt ovat 4–5 kg painoisia. Kuningasravun alkuperäinen esiintymisalue on Tyynessämeressä, mutta ihmisen siirtämänä se elää nykyisin vieraslajina myös Euroopan Barentsinmeressä. Ravusta on tullut luonnontasapainolle haittatekijä. Ihmisen lisäksi mikään laji ei uhkaa kuningasrapua Barentsinmerellä. Kuningasrapu syö Norjan rannikoilta merenpohjaa tyhjäksi, jolloin muille eliöille ei jää elintilaa. Monet ympäristöjärjestöt ovat painostaneet, että rapua tulisi saada kalastaa enemmän. Tällä hetkellä ravun pyyntimäärät ovat hyvin tarkkaan valvottuja, eikä lupia ole helppoa saada.

Loistavan maun lisäksi on siis ekoteko popsia kuningasrapua.


Kuningasrapu